פתיחת עסק וחיבור לחזון
אנשים רבים מעוניינים בפתיחת עסק עצמאי כי הם לא אוהבים את המציאות הקיומית שלהם, כי הם לא מרוויחים מספיק, כי הם לא רוצים להיות בתלות, בואו נשחרר את ה ״לא״.
יזמים רבים נופלים בתחילת דרכם עקב חוסר בתשוקה, בתהליך של הפיכת עסק למוצלח ישנם עליות ומורדות, הפתעות ונפילות, אשליות והתפכחויות ותהליך למידה אין סופי.
האם אתם מוכנים לשבת לילה ויום כדי לקדם את העסק שלכם?
גם כאשר עסק "מצליח" ומייצר הכנסה גבוהה, הפלוס בחשבון הבנק שברירי כאשר אין חיבור לנקודה שבשלב. היעדר חיבור מביא לכך שאין ערך לכסף ואז השפע הוא מעין אשליה, שככזו עלולה להתנפץ – אין שפע אמיתי ללא מניע שמחובר לשורש הנשמה. במהלך הקמת העסק אנו זקוקים לדלק המכונה "תשוקה", כאשר הדלק אוזל קשה מאד להמשיך לתפקד בייעילות. וכאשר המציאות הפנימית נפולה אנו לא נאיר פנים לסביבה החיצונית.
מה הוא החלום? מה הוא החזון? מה אתם רוצים לתת ורוצים באמת?
חזון הוא הקרקע הפורייה לכל עשייה ויוזמה, האם זו תשוקה לראות עסק רוקם עור וגידים ופורש כנפיים? אתה רוצה לפרנס משפחה עתידית ושקט קיומי יאפשר לך להיות אבא יותר נוכח?
ציירו לכם תמונה בדמיון של איך יראו החיים שלכם בעוד 5 שנים, זהו את החזון או את הייעוד שלכם והתחברו לייעדים שלכם.
ללא בניית תכנית עסקית לא יוצאים לדרך!
תכנית עסקית עומדת מאחורי כל עסק רווחי, היא נועדה קודם כל עבורך ומכילה את כל שיעורי הבית עליך להכין לפני כל פעולת פתיחת עסק עצמאי.
כמו כן אם ברצונך לגייס כספים עבור המיזם שלך, עליך לבנות תכנית עסקית מותאמת למטרה זו, עבורה ישנן תבניות סעיפים רבים ומפורטים. ובכל זאת ננסה לפשט את עקרונות השורש.
הכל מתחיל מחזון ומה הוא החלום, עכשיו שהתחברנו לנקודה שבלב נמשיך למחקר מעמיק בנושאים שונים:
- מה הוא הערך, ומה הוא הצורך של המוצר/שירות שאתם מציעים?
- האם המוצר קיים בשוק? מה הוא היתרון שלכם על המתחרים?
- מה הם העלויות וההכנסות הפוטנציאליות עם התייחסות למחירי המתחרים?
- מתוך הצורך והערך שאתם מביאים, מי הם הצרכנים היישירים והעקיפים שלכם? (דגש על לקוחות עקיפים מהם תוכלו להשיג יתרון משמעותי על המתחרים שלכם).
- מה הם הכלים השיווקיים הטובים ביותר עבור המוצר שלכם?
מיתוג המוצר – מה הם הצבעים המדוייקים דרכם נרצה לצאת החוצה ולגעת בעולם? המיתוג גם הוא נגזרת רבה מהערך והצורך והוא דורש יצירתיות ומחקר מעמיק בכמה נושאים:
חשוב לקבל פרספקטיבה ורעיונות דרך אסטרטגיות השיווק של המתחרים ו/או ויזואל של מוצר דומה.
מחקר אופי הצרכנים ולתוך האופי שלך – מה יש בך שאתה אוהב לתת?
מה היא הוויזואליות של המוצר עצמו והמסרים שאתה רוצה להעביר בטכסט ו/או וידאו?. נסו לכתוב כמה שאלות בהן מסרים הנובעים מערך ונוגעים בצורך.
לפתיחת עסק עצמאי במשרד רואה חשבון במרכז השרון וללא עלות
צור קשר 09-9583741
הגדרת העסק מבחינה חוקית ומשפטית
החלטתם לפתוח עסק עצמאי – רעיון כללי יש וגם חזון, כך שכעת נדרש מכם להתחיל את התהליך ה"טכני".
הגדרה נכונה של העסק, מבחינה חוקית ומשפטית חיונית, הגדרה נכונה תמנע אי נעימות בהמשך הדרך, שינויים שנדרש לבצע חדשות לבקרים או אפילו תשלומי יתר. אז מה חשוב להגדיר?
המשתנים המרכיבים את הגדרתד העסק
פתיחת עסק צריכה להתבצע תוך הגדרה של מספר פרמטרים עיקריים הנוגעים אליו.
זה מתחיל עם המחזור השנתי הצפוי של העסק. נכון, קשה עד בלתי אפשרי לדעת אותו במדויק בתחילת הדרך, אך חשוב שכן לנסות להעריך את המחזור מבחינה הגיונית.
זאת מכיוון שחלק מהתשלומים שנדרש לשלם לרשויות באופן שוטף תלויים ברמת ההכנסה, שבתחילת הדרך אין ברירה אלא לשער אותה. גובה העסקאות הצפוי נכנס גם כאן לתמונה, כאשר על פי התקנות הנוכחיות בישראל עוסק פטור יכול להיות רק עד מחזור עסקאות של 100,000 ש"ח לשנה(כולל הוצאות), מעמד זה נועד לסייע לפתיחת עסק קטן בתחילת דרכו.
אם צפי ההכנסות גבוה מכך, הרי שיש צורך בפתיחת עוסק מורשה. מעבר בין עוסק פטור למורשה אפשרי לאורך השנה, אך הוא מצריך מאמצים ולרוב גם כספים.
כמו כן ישנם מקצועות אשר מחייבים פתיחה של עוסק מורשה, כשבין בעלי המקצועות החופשיים העונים על ההגדרה ניתן למנות אדריכלים, הנדסאים, חוקרים פרטיים, יועצים, מנהלי חשבונות, סוכני ביטוח, עורכי דין, שמאים, רואי חשבון, רופאים, פסיכולוגים, וטרינרים, מורי נהיגה, מתווכי מקרקעין, מתרגמים, מרצים ועוד.
הגדרות אפשריות אחרות של העסק הן כשותפים, החל משני שותפות עד לעשרים או לחלופין פתיחת חברה בע"מ, שיכולה להיות פרטית או ציבורית. חוקי המס הנוגעים לחברות הם מורכבים יותר, וכך גם הליך ההקמה שלהן, שמצריך פעולות דוגמת ניסוח תקנון חברה, תשלום אגרת חברות או הצהרת הדירקטורים הראשונים של החברה.
הגדרה אחרונה שאפשר לעסוק נוגעת לתחום העיסוק של העסק. הוא יכול להיות מסחרי (עסק שמוכר מוצרים ללקוחותיו), שירותי (עסק שמעניק שירותים, דוגמת עורך דין) או יצרני (עסק אשר לוקח על עצמו את מלאכת התכנון והייצור של פריטים שונים).
פתיחת תיק עצמאי במשרדי מע"מ
מע"מ (מס ערך מוסף) הוא תשלום בשיעור קבוע על עסקאות מסוימות, אשר הלקוחות/מבצעי העסקאות משלמים למדינה כמס. בעל עסק שאינו עוסק פטור חייב לגבות את המע"מ מלקוחותיו, לנכות (להוריד) את המע"מ שהוא שילם עבור ההוצאות שלו ולהעביר את היתרה לקופת המדינה.
- פתיחת עסק מתחילה עם הגעה למשרדי המע"מ, לפתיחת תיק – הדבר נעשה בפועל באמצעות טופס 821, שתכליתו רישום לצרכי מס ערך מוסך.
- למשרדי מע"מ הקרובים למקום הפעילות המיועד של העסק יש להגיע עם תעודת זהות, חוזה קנייה או שכירות של מקום העסק (באם קיים) ואסמכתא על קיום חשבון הבנק של העסק.
- חשוב מאד שפתיחת התיק תהיה מיד עם תחילת הפעילות העסקית, ובכל מקרה לא לקבל תקבולים לפני השלמת הרישום במע"מ. באשר להוצאות, ניתן לשמור חשבוניות או קבלות של הוצאות ששולמו עד חצי שנה לפני הרישום ולקזז באמצעותן את המע"מ המשולם.
פתיחת תיק במס הכנסה
פתיחת תיק במס הכנסה הוא השלב השני בתהליך.
מס הכנסה, כידוע, הוא תשלום שמטילה המדינה על הכנסות של אנשים פרטיים, חברות או תאגידים, כששיעור המס נקבע על פי פרמטרים שונים (יש אפשרות לקבלת נקודות זיכוי, שמצמצמות את הסכום שיש לשלם כמס).
פתיחת התיק נעשית באמצעות טופס "פתיחת תיק עצמאי/ניכויים", טופס 5329, אשר זמין גם באינטרנט.
את הטופס ניתן לשלוח בדואר רשום, או לחלופין להעביר בצורה ישירה למשרד השומה באזור העסק.
נישום שמעוניין להעסיק עובדים צריך לפתוח תיק ניכויים במס הכנסה, מה שנעשה באמצעות אותו טופס.
פתיחת תיק הניכויים במס ההכנסה תביא לפתיחתו גם במוסד לביטוח לאומי, כאשר המעסיק יקבל טופס בו עליו למלא את פרטיו ואת פרטי המועסק או המועסקים.
פתיחת תיק עצמאי בביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי הוא הגוף העיקרי בישראל הפועל לצמצום הפערים הכלכליים במדינה, ומבטיח הגנה כלכלית לכל תושב בזמני מצוקה. הביטוח הלאומי גובה דמי ביטוח מהציבור ומעביר את ההכנסות לאוכלוסיות החלשות והפגיעות בחברה: גימלאים, בעלי מוגבלויות פיזיות, משפחות שהכנסתן נמוכה ועוד.
- פתיחת תיק ביטוח לאומי נעשית במקביל לפתיחת התיק במס ההכנסה, כשלצורך זה יש למלא את טופס 6101. ניתן להגיע לסניף המוסד לביטוח לאומי, אך גם לשלוח את הטופס המלא והחתום בדואר רשום. נדרש לבצע את הפנייה למס הכנסה ולביטוח לאומי סמוך ככל האפשר לרישום העסק במע"מ.
- הערה חשובה נוספת: המקרה של פתיחת חברה נחשב למעט מורכב יותר, ולכן מומלץ מאד להיעזר בבעל מקצוע, דוגמת רואה חשבון, שיבטיח שהגדרת החברה תיעשה באופן מלא ומדויק. יש שלבים שונים בתהליך שניתן לעשות באופן עצמאי, דוגמת הגשת המסמכים או תשלום האגרה, אם כי בשלבים מורכבים דוגמת ניסוח התקנון או הצהרת הדירקטורים מומלץ לפנות לקבלת סיוע.
פתיחת עסק חדש
פתיחת עסק חדש מאפשרת ליזם הגשמה אישית והצלחה כלכלית. כדי להשיג את שני האלמנטים החשובים האלו ואחרים נוספים, יש להקים את העסק בצורה מסודרת ובשלבים. רצי גם לערב רואי חשבון ומומחים אחרים היכולים לייעץ, לבצע פעולות הכרחיות שונות וללוות בכללי. משרד רואה חשבון – "מור ראובן" עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רלוונטי.
תהליך פתיחת עסק חדש בשלושה שלבים
פתיחת עסק חדש אמורה להיעשות בשלושה שלבים. הראשון הינו אפיון העסק הנוסף, הכנת תכנית כלכלית והאחרון רישום ברשויות המתאימות. ניתן לבחור בין שלוש ישויות קיימות. עוסק פטור, עוסק מורשה וחברה בע"מ. כל אחת מביאה עימה יתרונות והבחירה נעשית, לרוב, על פי היקפי הפעילות המתוכננים, צרכי ורצונות היזם ושיקולים משפטיים וכלכליים, נושאי מיסוי ועוד. בכל סוג עסק יש להקפיד על ביצוע השלבים בצורה עוקבת. האפיון חשוב כי יש להגדיר בו את אופי הפעילות, סוג השירות או המוצר, קהל היעד, מיקומו, הערכת כמות חומרי הגלם והציוד, חשיבה על ההון הראשוני הנדרש. כן יש לבחור שם מתאים עבורו. בשלב הבא, יש להכין תכנית כלכלית אשר מספקת מידע ומושג על האמצעים הכספיים הקיימים ועל הסכומים שאותם יש להביא. חלק מהון אישי, אחר מהלוואות ועוד. התוכנית תיתן את הדעת על עלויות הקמה, רכישת ציוד נדרש, הוצאות שונות וביניהן עבור שיווק ופרסום ועוד.
רישום ברשויות השונות
השלב האחרון כולל רישום ברשויות מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ. כל ישות על פי הוראות החוק המתאימות להגדרתה. לאחר כל אלו יכול העסק להתחיל בפעילותו. כאמור, כדאי לבצע את כל ההכנות לפתיחה ואת הפעולות הנחוצות בעזרת רואה חשבון אשר יכול ללוות הלאה את העסק. ברשותו תשתית נדרשת היכולה לתת מענה לכל שאלה ובעיה.
שירות לפתיחת עסק חדש בישראל
משרד רואה חשבון – "מור ראובן" הינו בעל שם ההולך לפניו בכל גוש דן ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי עם יחס אישי. ברשותו ידע רב וניסיון עשיר המגיעים ממתן שירות איכותי וללקוחות רבים לאורך השנים. מנהלו למד את המקצוע, השתלם והתמחה בו רבות. הוא ישמח ללוות כל עסק כבר בתחילתו, וכמובן, בהמשך.
פתיחת עסק קטן
פתיחת עסק קטן נעשית משיקולים שונים שחלקם כלכליים ואחרים אישיים. עסק קטן יכול לייצור הכנסות נוספות לאנשים העובדים מהבית, המועסקים במקומות אחרים ועוד. יחד עם זאת, כדאי להקימו בצורה מסודרת ובשלושה שלבים עיקריים. אפיונו, הכנת תכנית עסקית ורישומו ברשויות המתאימות. משרד רואה חשבון – "מור ראובן" עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רלוונטי.
פתיחת עסק עצמאי השלבים
פתיחת עסק קטן יכולה להוות שינוי חשוב בחיים. הוא יכול להתפתח הלאה ולהפוך לעיסוק מרכזי בחיים שאף מפרנס את בעליו. לחילופין, יכול להישאר במתכונת קטנה ולספק עיסוק מבטיח ומעניין לבעלים. השלב הראשון שהינו אפיון העסק קובע מספר אלמנטים כך, הגדרת התחום, קהל היעד, המוצר או השירות שאמור להימכר, קביעת מיקום העסק, הערכה לגבי כמות חומרי גלם והציוד הנדרשים. בנוסף, חשיבה על ההון הראשוני הנדרש. יש צורך לבחור שם מתאים ורצוי המתאר פעילותו ולעשות זאת כבר בשלב הזה. בשלב הבא נדרשת תכנית עסקית שאמורה לתת תמונת מצב לגבי נושאים כספיים וכלכליים. היא כוללת מושגים דוגמת הון ראשוני נדרש, עלויות הקמה, החלטה לגבי הציוד דרוש, מתן דעת על ההוצאות השונות כולל שיווק ופרסום ועוד. בשלב הבא יש לרשום אותו ברשויות מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. במקרים רבים, הבעלים הינם עוסקים פטורים שאינם חייבים בגביית מע"מ אבל, כמובן, שחייבים בתשלומי מיסים בהתאם לחוק.
סיוע מרואי חשבון
רואי חשבון הם המומחים היכולים לסייע יותר מכל לכל מי שאינו יכול או רוצה להתמודד מול נושאים אלו בעצמו. ולכל מי שבמקביל רוצה לבסס את העסק על תכנית מסודרת. החשיבות לתפקוד נכון בכל השלב הראשון חיוני להצלחה עתידית מחד, ולמניעת כשלים היכולים להרוס את הסיכוי להצלחה, מאידך.
ייעוץ לפתיחת עסק קטן
משרד רואה חשבון – "מור ראובן" הינו בעל מוניטין בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות. ברשותו תשתית משרדית המאפשרת מתן שירות איכותי ומקצועי לכל לקוח. הניסיון הרב והידע העשיר של מנהלו מגיעים ממתן שירותים מוצלחים ללקוחות מגוונים לאורך שנים. השירות כולל גם ליווי עתידי בכל מה שקשור להכנת שכר, הנפקת דו"חות, ייצוג מול הרשויות ועוד.
פתיחת עסק עצמאי
פתיחת עסק עצמאי עשויה להוות שלב חשוב בחיים. על מנת להצליח במהלך יש לתכנן אותו היטב כולל קבלת ייעוץ וליווי ממומחים לנושא. יש להקפיד על שלושה שלבים בעת ייסודו. אפיון, הכנת תכנית עסקית ורישום ברשויות המתאימות. משרד רואה חשבון – "מור ראובן" עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רלוונטי.
פתיחת עסק עצמאי השלבים
פתיחת עסק עצמאי מאפשרת ליזם עצמאות כלכלית הכוללת הגשמה אישית ופרנסה טובה. הוא יכול לבחור אחת משלוש ישויות קיימות. האחת הינה עוסק פטור, השנייה עוסק מורשה והשלישית חברה בע"מ. לכל אחת יש יתרונות משלה וכל אחד מחליט על פי שיקולי צורך, היקפי פעילות צפויים, מיסוי, שאלות משפטיות, חזון ועוד. כל עצמאי חייב, קודם כל לאפיין את העסק שלו. המשמעות היא הגדרת תחום הפעילות, קהל היעד, המוצרים או השירותים שהוא מתעתד לספק. עליו לבחור את מיקום העסק, לערוך רשימת חומרי הגלם והציוד הנדרשים ולחשוב על ההון הראשוני הנדרש כולל דרכי גיוסו. כמו כן, עליו לבחור שם מתאים ורצוי אחד המגדיר את פעילותו היטב. בשלב הבא עליו להכין או להזמין תכנית עסקית שאמורה לספק תמונת מצב עכשוויות ומידע לגבי נושאים כלליים ופיננסיים. היא חייבת לכלול אלמנטים דוגמת הון ראשוני נדרש, עלויות הקמה, רכישת ציוד נדרש הוצאות עבור שיווק פרסום וכיוצא בזה.
רישום ברשויות
השלב האחרון הינו טכני בעיקרו וכולל רישום ברשויות הנדרשות כולל מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ. תכנון מסודר וביצוע מיטבי מגדילים את הסיכוי להצלחה וימנע תקלות כולל כישלון אפשרי. לאור כל זאת, כדאי לשקול ברצינות מעורבות של רואי חשבון המתמחים בכל הסיטואציה המורכבת והרגישה הזאת.
ייעוץ להקמת עסק עצמאי
משרד רואה חשבון – "מור ראובן" הינו בעל מוניטין בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי הניתן עם יחס אישי. מנהלו הוא בעל משרד מסודר הכולל תשתית מאורגנת הכוללת תוכנות הנהלת לחשבונות ומערכת המתממשקת למשרדי הרשויות השונות. כל אלו והידע הרב והניסיון העשיר מאפשרים לו מתן שירות איכותי לכל לקוח חדש. המשרד הוא גורם תומך ומסייע חשוב ההגשמת חלומו של כל עצמאי.