מדרגות מס

בכל שנה נקבעות על ידי הרשויות מדרגות מס הכנסה חדשות, שעל פי הן משלם כל אזרח את המס שלו למדינה. מדרגות מס הכנסה אלו קובעות את גובה המס שאותו יידרש לשלם בהתאם להכנסותיו והן מתייחסות בכל פעם (בכל מדרגה) לטווח הכנסות אחר. ככל שההכנסה עולה, אחוז המס גבוה יותר. אולם, לכל אלו יש תקרה, כלומר, אחוז מקסימאלי שאותו יש במדרגה הגבוהה ביותר, כלומר מעל לגובה שכר מסוים. מדרגות המס נקבעו לצורך חלוקת הנטל באופן שאיננו אחיד וכדי לאפשר לכל אלה, המשתכרים פחות, לקבל את אותם השירותים כמו אלה שמשתכרים יותר, אולם מבלי שיצטרכו לשלם על כך מס גבוה. מי שמרווח מעט, משלם מס נמוך. מי ששכרו גבוה, משלם מס גבוה גם כן.

חשיבותו של מנגנון זה

מדרגות מס בישראל הן מדרגות משתנות המתעדכנות בכל שנה. מדרגות מס אלו הן למעשה מנגנון המיסוי המונהג בישראל, שמאחוריו עומד עיקרון מיוחד, המנחה אותו: המיסוי הפרוגרסיבי. מיסוי פרוגרסיבי מתאר מצב שבו חלוקת הנטל במדינה נופלת על כתפיהם של המרווחים יותר ומאפשרת ל"עניים", או לאלה שמרווחים פחות לשלם מס נמוך יותר. בנוסף, הן משמשות כמעין תמריץ ומונעות תשלום גבוה מאד של מס עבור אלה שעובדים, למשל, שעות נוספות. במקום להחליט על מס אחיד לכל שכר, נקבעו מדרגות מס אלו, כלומר תשלום מס הדרגתי הנקבע בהתאם לכל טווח של הכנסה. כך, מי שעובד יותר ישלם אמנם מס גבוה יותר, אולם גובה המס יהיה נמוך בהרבה מכפי שהיה עליו לשלם ללא מדרגות אלו.

לפתיחת עסק עצמאי ללא עלות במשרד רואה חשבון במרכז השרון

צרו איתנו קשר: 09-9583741

מדרגות המס בישראל

כדי לבחון מדרגות מס בישראל – יש להיעזר באתר רשויות המס או ברואה החשבון, המתעדכן בהן באופן שוטף. נכון לשנת 2015 מדרגות המס היו כדלקמן: עבור הכנסה של בין 1 ₪ ל – 5,270 ₪ המס הוא 10%. עבור הכנסה בין 5,271 ל – 9,000 המס הוא 14%. הכנסה של בין 9,001 ל – 13,990 ₪ מחייבת במס של 21%, הכנסה של בין 13,991 ל – 19,980 מחייבת במס של 31%. בין 19,981 ל – 41,790 יש לשלם מס בגובה של 34% ובין 41,791 ₪ ל – 67,560 ₪ יש לשלם מס בגובה של 48%. מי שמרוויח יותר מכך משלם על כל שקל נוסף 50% מס.

מדרגות מס ביטוח לאומי

גם המוסד לביטוח לאומי, שהתשלום לו הינו בגדר חובה, קבע מדרגות מס, על פי הן משלם כל אזרח. מדרגות מס ביטוח לאומי מבדילות בין עצמאיים לשכירים, שכן כשמדובר בשכיר חלק מהמס מועבר על חשבון המעסיק וחלק מהמס לביטוח לאומי מקוזז משכרו של העובד. לעומת זאת, עבור עצמאיים הסיפור הוא אחר, שכן כל המס מקוזז ישירות מהכנסותיהם. את התשלום לביטוח לאומי מעביר העצמאי אל המוסד לביטוח לאומי, בין אם בעזרתו של רואה החשבון ובין אם באופן עצמאי – ניתן לעשות זאת דרך אתר ביטוח לאומי או באמצעות פנקס תשלומים, שאותו מקבלים ישירות לכתובת העסק. כמו המס שאותו יש להעביר לרשויות המס, כך גם התשלום המועבר לביטוח לאומי. מדרגות מס ביטוח לאומי מתייחסות בהתאם לשכר, בהתאם לגובה ההכנסות.

מדרגות מס לשכירים ומדרגות מס לעצמאים

מדרגות מס לשכירים וגם מדרגות מס לעצמאים הן זהות. מדובר בדיוק באותן מדרגות. ההבדל בין עצמאי לשכיר הוא אופן העברת התשלום לרשויות המס. מהשכיר מקזזים את המס הנדרש ישירות ממשכורתו (בכל חודש) ואילו העצמאי, בהתאם לחישוב שמבוצע אחת לתקופה ותוך התייחסות להכנסותיו השוטפות, עושה זאת ישירות מול הרשויות (בעזרתו של רואה החשבון). פעמים רבות מגיעים החזרי מס לשכירים מסיבות שונות ומגוונות, אנו ממליצים לכם בחום ליצור קשר עם רואה חשבון לצורך חישוב זה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

מדרגות מס

בכל שנה נקבעות על ידי הרשויות מדרגות מס הכנסה חדשות, שעל פי הן משלם כל אזרח את המס שלו למדינה. מדרגות מס הכנסה אלו קובעות את גובה המס שאותו יידרש

קרא עוד >>
הגשת בקשה להחזר מס
החזר מס הכנסה

מה זה החזר מס הכנסה? החזר מס הכנסה, ניתן במצבים בהם עובד בין אם שכיר ובין אם עצמאי – שילם בשנה מסוימת מס בשיעור גבוה יותר ממה שהיה אמור לשלם על

קרא עוד >>
ניהול ספרים

אם יש לכם עסק, ולא משנה באיזה תחום, חובה עליכם לנהל ספרי חשבונות, כפי שקובעות תקנות מס הכנסה. ניהול ספרים חשוב שייעשה בצורה הנכונה, תוך התייחסות לכל הפרמטרים הנדרשים. במידה

קרא עוד >>