פתיחת חברה בע״מ

מספר החברות בישראל גבוה מאוד, ורק תעשיית ההיי-טק לבדה עומדת על קרוב לעשרת אלפים חברות רשומות.

ישראל בורכה בהרבה מאוד יזמים, אנשי עשייה, ואזרחים הבוחרים לפנות לדרך של עצמאות כלכלית, צמיחה והתפתחות מעבר לגבולות העוסק העצמאי.

האפשרויות הזמינות לניהול עסק בישראל דומות מאוד לארצות מערביות אחרות, עם הבדלים קטנים בהתאמה למערכת הכלכלית והחוקים המקומיים, אך הבחירה בין עוסק פטור, עוסק מורשה, שותפות או חברה היא סטנדרט מקובל בעולם, כאשר לכל אחד מהישויות הכלכליות הללו יתרונות משלו.

הבחירה בפתיחת חברה בע"מ היא בחירה בצמיחה ופרספקטיבה רחבה יותר על העולם העסקי, בחירה הנשענת לרוב על שני עמודי תווך עיקריים – התאמה פיננסית לאופי העסק ושאיפה של המעורבים בעסק להגיע לסדר גודל כלכלי רחב יותר.

החוק מגדיר באופן מפורט שכל אדם המעוניין בפתיחת חברה רשאי לעשות זאת, אך רק בתנאי שאופן הפעילות הצפוי של החברה עומד בקנה אחד עם החוק בישראל.

לא ניתן להקים חברות אשר אינן "מוסריות" או אינן נוגדות את התקנות החלות בציבור הישראלי.

דרישה אחרת היא שבחברה יהיה בעל מניות אחד לפחות, כאשר בלא מעט חברות יש בפועל מספר בעלי מניות הפועלים יחדיו.

הקמת חברה בע"מ צריכה להתבצע תוך מתן תשומת לב לשם שלה.

לא ניתן לפתוח חברה בע"מ בשם של תאגיד או סימן מסחרי אחר הפועלים בישראל, כמו גם חברות שיש דמיון בין השם שלהן לשמות של תאגידים אחרים, דמיון שעלול ליצור הטעיה.

בהמשך לכך, אי אפשר לרשום חברות אשר השם שלהן פוגע ברגשות הציבור או בתקנותיו.

פתיחת חברה בע״מ ללא עלות במשרד רואה חשבון במרכז השרון

צרו קשר למפגש לא מחייב 052-5554886

סוגי חברות

הקמת חברה כרוכה באחזקה בה באמצעות מניות (יחידות אחזקה, למעשה), כאשר אפשר להבחין בשני סוגי חברות עיקריים המבוססות על מניות.

הבחירה המקובלת יותר היא חברה מוגבלת במניות – זוהי למעשה "חברה בע"מ" כפי שאנחנו מכירים אותה.

בחברה מהסוג הזה, לכל בעל מניות יש אחריות כספית אשר מוגבלת בהתאם לסכום המניות בו הוא מחזיק (במקרה של תשלום חובות, סוגיה זו הופכת למשמעותית).

בחלק מהמקרים מתייחסים אל בעלי המניות בחברה כאל האחראים העיקריים למצבה ולחובות שנצברו אצלה, מה שנעשה לאחר הליך "הרמת מסך".

הסוג המרכזי השני הוא חברה שאינו מוגבלת, כך שחובותיה של החברה זהים לאלה של בעלי המניות.

בדרך כלל, חברות מהסוג הזה יפעלו בתחומים מקצועיים דוגמת עריכת דין, רפואה, ראיית חשבון או תחומים אחרים אשר לגביהם לא ניתן להקים חברה מוגבלת במניות.

יתרונות פתיחת חברה בע״מ

חלק מהיתרונות הבולטים שבהקמת חברה בישראל הינו תקרת המס, כאשר חברה תעמוד על מס של עד ל-25% בנוסף למיסוי הדיבידנד.

בהתחשב בכך שברוב המקרים הדיבידנד מגיע לבעל החברה, הרי שסה"כ המס שישולם על הרווח הינו 43.75%.

לעומת זאת, המס המקסימלי שמוטל על עצמאי שאינו חברה בע"מ יכול להיות מעל 60%, מה שהופך את הבחירה בפתיחת חברה לחובה מבחינה כלכלית, לכל מי שמייצר הכנסות גבוהות מהממוצע במשק או למי ששואף להביא את העסק שלו לסדר גודל זה.

לא מעט עצמאים מגיעים לנקודה בה הם בוחרים להפוך לחברה ולו בכדי ליישר קו עם הסטנדרט בתעשייה בה הם מעניקים שירותים, שכן לא מעט חברות גדולות וקטנות בוחרות לקבל שירותים רק מחברות אחרות, ולא מעצמאים או בעלי שותפויות, כך שהקמת חברה היא הרבה פעמים צעד הכרחי לצמיחה לשלב העסקי הבא.

מבחינת המיסוי והכדאיות הכלכלית הראשונית, קו-המשווה יושב, כמובן, בנקודת המס הנ"ל – 43.75%, וכל עצמאי שמתקרב לנקודה זו מוטב שייקח את ההחלטה הכלכלית הנבונה עם הקמת חברה בע"מ, כדי לחסוך במיסוי הכבד וליהנות מההטבות של בעלות על חברה.

בעלות על חברה דורשת שינוי בדרך שבה בעל העסק מתפרנס. ההכנסות מגיעות לחשבון החברה, ולא לחשבון הפרטי, ומעבר לדיבידנדים, רוב בעלי החברה הופכים לשכירים בחברה שלהם, שכירים של עצמם. ישנם מספר יתרונות בולטים למהלך שכזה:

הנחה בתשלום הביטוח הלאומי, זכות מענק פרישה, פטור ממס הכנסה עד ל-30% ומאחוז ניכר בביטוח הלאומי.

יתרונות אלו הינם הבסיס המחבר בין כל החברות ובעלי החברות בישראל, אך יש לזכור כי ישנם עוד לא מעט יתרונות וסיבות לפתוח חברה, וזאת בהתאם לאופי העסק שלכם – ייבוא, ייצוא, ייצור, אספקת שירותים וכיו"ב, כאשר בכל תחום ותחום מערך שלם של מנגנונים לביסוס ומינוף העסק כאשר הוא מוגדר כחברה בע"מ.

למשרד רואה חשבון ״מור ראובן״ 40 שנות נסיון עם ליווי עסקים לצמיחה כלכלית, בוא עם תעודת זהות ועד 3 ימים תהיה לך חברה ברשם החברות – ללא עלות!

השירות שאנו נותנים עבור פתיחת חברה בע״מ כולל

הכנת תקנון חברה – הכנת כל הטפסים לרישום חברה ברשם החברות – אימות עורך דין על מסמכי רישום החברה – בדיקה ששם החברה פנוי ברשם החברות – משלוח טופסי הרישום ישירות למחשב של רשם החברות ללא עיכוב מיותר.

פתיחת חברה עלות

עלויות פתיחת חברה: מעבר לעלות רישום החברה (*2,614 ש"ח), ההוצאות השוטפות הבסיסיות של חברה עומדות על סכומים נמוכים למדי:

  • 1,120 ש"ח – אגרה שנתית (פטור מתשלום בשנה הקלנדרית בה נרשמה החברה ברשם החברות).
  • עלות רואה חשבון לחברה בע״מ משתנה בהתאם לנתוני החברה.
  • עד 2000 ש"ח – עמלות בנקאיות (משתנה – בהתאם לאופי החברה והפעולות).
  • 4,000 ש"ח – מאזן שנתי.

*הוצאות אלו כמובן, מוכרות לצרכי מס הכנסה, עלויות הקמת החברה מהאתר הרשמי של משרד המשפטים, אגף תשלומים ואגרות, נכון לשנת 2016.

תהליך פתיחת חברה בישראל

תהליך פתיחת החברה בישראל הוא פשוט יחסית, אך דורש מפגש עם לקסיקון חדש במקביל להכרות עם מספר מהלכים בירוקרטיים, טפסים ואגרות שונות כמו אגרת רישום חברה (אגרת פתיחת חברה), או הגשת בקשה לרישום חברה חדשה וכיו"ב.

  • פתיחת חברה ברשם החברות – מילוי טפסי בקשה לרישום חברה חדשה והגשת פרוטוקול.
  • תשלום אגרה – כמו כל תהליך בירוקרטי מסוג זה, יש לשלם אגרת פתיחת חברה.
  • פתיחת ח-ן בנק לחברה – תעודת התאגיד שמאשרת כי החברה הוקמה ברשם החברות כוללת מספר ח"פ (חברה פרטית), איתו יש לגשת לבנק לפתיחת חשבון בנק לחברה.
  • קבלת תעודת עוסק מורשה – במשרדי המע"מ יש להציג את תעודת התאגיד, פרוטוקול מורשי החתימה בחברה, תקנון החברה, אישור מהבנק על קיומו של חשבון בנק לחברה, תקנון וחותמת של החברה.
  • מס הכנסה – במשרדי מס הכנסה אליהם התאגיד משויך יש למלא ולהגיש טופס לפתיחת תיק לתאגיד שלכם, וטופס לפתיחת תיק ניכויים לתאגיד.
  • כעת בידיכם – תעודת תאגיד, תעודת עוסק מורשה, פנקסי מקדמות למס הכנסה.

מערכת הביטוח הלאומי מעודכנת אוטומטית על קיום הישות המשפטית/כלכלית החדשה.

טפסים לרישום חברה

לצורך פתיחת חברה בע״מ יש צורך בלא מעט פעולות, שצריכות להתבצע על פי הספר. רישום חברה היא אחת המרכזיות שבהן, שכמיטב המסורת יש כאן צורך במילוי והגשה של לא מעט טפסים. ממש על קצה המזלג, נדרש למלא שישה מסמכים עיקריים: הראשון הוא טופס הגשת המסמכים לרישום החברה, שמתחיל למעשה את התהליך. לאחר מכן, יש לנסח תקנון המתייחס למאפייני ולפרטי החברה. השלב הבקשה הוא הגשת טופס הבקשה לרישום החברה, שפרטיו צריכים להיות זהים בכל מאת האחוזים לתקנון. הטופס הרביעי הוא הצהרת הדירקטורים הראשונים, כשהצהרה נוספת היא של בעלי המניות. לבסוף, נדרש תשלום של אגרת רישום חברה, אגרה שעומדת נכון לעכשיו על סכום לא מבוטל של 2,614 ש"ח. קרא עוד על השלבים לרישום חברה.

פתיחת חברה

פתיחת חברה חדשה

פתיחת חברה מתבקשת בסיטואציות שונות. בדרך כלל, הדבר נעשה כאשר המייסדים מתכננים בה פעילות רחבת היקף ועם מחזורי כספים גדולים. עם זאת, קיימים שיקולים אחרים של צרכי הבעלים, רצונותיהם ועוד. להקמת חברה יש יתרונות וחסרונות כפי שיובהר להלן. משרד רואה חשבון – "מור ראובן" עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רב.

איך לפתוח חברה בצורה מסודרת ומובנית?

פתיחת חברה מחייבת הכנת מסמכים חשובים, רישומים, דיווח לרשויות השונות ועוד. כדאי לציין כי, לחברה יש מספר יתרונות חשובים. בפועל, היא ישות משפטית העומדת בפני עצמה ובעליה נרשמים כבעלי המניות. במידה ויש בעל מניות יחיד  הוא זה שקובע את סדר התנהלות חברתו. הוא יכול לצרף שותפים נוספים ולהקצות להם מניות, לסחור במניות, למכור אותן ועוד. בעת ההקמה עליו לייסד תקנון חברה בו מצוינים שם החברה, מטרותיה, פרטים בדבר הון המניות, מידע על הגבלת אחריות של בעלי המניות, זכויות וחובות בעלי המניות, אופי ניהולה ומידע חשוב אחר. היתרון העיקרי שלה הוא בהיותה ישות המספקת אחריות מוגבלת לבעלי המניות. דבר זה חשוב כאשר היא נקלעת לקשיים ואינה עומדת  בהתחייבותה אזי הנושים אינם יכולים לקבל חובותיהם מבעל המניות אלא רק את הסכומים או הנכסים הרשומים על שמה. החיסרון העיקרי הוא בכך שההוצאות הכרוכות ברישומה וניהולה גבוהות יותר מאשר כל ישות אחרת. לדוגמא, הצורך במאזנים שנתיים מבוקרים ועוד.

תהליך פתיחת חברה רשם החברות

לאחר הייסוד יש צורך לרשום את החברה ברשם החברות. בשלב זה טוב להיעזר ברואה חשבון או בעורך דין היכולים לעשות זאת בצורה המיטבית. הם מתמצאים בבירוקרטיה, יכולים לייעץ, לספק הסברים, ללוות כל בעל חברה חדש, לבצע עבורו מטלות אלו, וכן, לייצג מול הרשויות.

לפתוח חברה עם משרד רואה חשבון

משרד רואה חשבון – "מור ראובן" הינו בעל מוניטין בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי עם יחס אישי. מנהלו והמומחים המועסקים בו רכשו את הידע וקבלו את הניסיון מלימודים והתמחויות, וכן, ממתן שירותים מקצועיים ואיכותיים ללקוחות רבים לאורך השנים. הם ישמחו ללוות כל לקוח לאורך כל התהליך ואף בהמשכו על מנת שהשלב הראשון יעבור בצורה חלקה.

הקמת חברה

הקמת חברה בע"מ

הקמת חברה נעשית בסיטואציות שונות ובעיקר, כאשר המייסדים מתכננים בה פעילות רחבת היקף. למעשה, מדובר בהקמת ישות משפטית עצמאית אשר מייסדיה מקבלים לידם מניות. יש צורך בהכנת מסמכים שונים, ברישום במשרד המשפטים, בדיווח לרשויות המס ועוד. הבירוקרטיה הזאת מחייבת מעורבות של רואי חשבון ועורכי דין. משרד רואה חשבון – "מור ראובן" עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רב.

איך להקים חברה – תהליך מורכב

הקמת חברה מחייבת ייסוד תקנון חברה בעל סעיפים רבים. בו מצוינים שם החברה, מטרותיה, פרטים על הון המניות, מידע על הגבלת אחריות של הבעלים, זכויות וחובות שלהם, אופי ניהול החברה ומידע  רלוונטי אחר כפי שמחייב החוק. לאחר הייסוד רושמים אותה ברשם  החברות ומקבלים מספר חברה. יש לבחור עבורה שם מתאים וכזה שאיננו קיים במאגר הרישום הנ"ל. לאחר מכן, יש לרשום אותה ברשויות מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. החברה מקצה מניות למקימיה. המקים יכול לקבוע את סדר ההתנהלות בה. הוא יכול לסחור במניותיו, למכור ולהקצות אותן לשותפים נוספים ועוד. היתרון הרב שלה הינו בגלל היותה ישות עצמאית. הדבר חשוב מבחינות רבות אבל, במיוחד, כאשר מתפתחים בה משברים כלכליים שסופם אי יכולת לעמוד בהתחייבויות הרבות. במקרים אלו, הנושים אינם יכולים לדרוש חובם מבעלי המניות, שהינם מוגנים מבחינה זאת, אלא רק מהחברה. לכל היותר, הם יכולים לדרוש את כספיה ונכסיה – אם קיימים כאלו.

תהליך מובנה

לאחר ההקמה היא מתחילה פעילותה. בשלב זה  מאפיינים אותה ומגדירים את פעילותה, קהל היעד ועוד. יש להכין עבורה תכנית עסקית שתספק מידע על כל ההתנהלות הכלכלית והפיננסית העתידית, לגייס הון ראשוני ולתכנן ניהול פיננסי נכון עד להגעת ההכנסות הראשונות. תכנון נכון הינו בסיס להצלחה עתידית.

שירות הקמת חברה מקצועי

מומלץ לקבל שירותים אלו ואחרים מאת משרד רואה חשבון – "מור ראובן" בעל המוניטין בתחום. ברשותו ידע רב וניסיון מצטבר המגיעים ממתן שירותים מקצועיים ואיכותיים ללקוחות רבים לאורך השנים. הליווי של המשרד הינו צמוד ויכול להימשך הלאה. הוא כולל הנהלת חשבונות, הכנת מאזני בוחן ומאזנים שנתיים, הפקת דו"חות, ייוצג מול הרשויות ועוד.

פתיחת חברה בע"מ

תהליך פתיחת חברה בע"מ

פתיחת חברה בע"מ כרוכה בפרוצדורה מורכבת הכוללת הכנת מסמכים, רישום במשרד המשפטים וברשויות אחרות ועוד. ההחלטה על בחירת ישות זאת מגיעה משיקולים שונים כמו היקפי פעילות, נושאים משפטיים, רצונות וצרכי המייסדים ועוד. הקמה היא אחת משלושה שלבים הכוללים אפיון העסק, הכנת תכנית עסקית עבורו והקמתו. משרד רואה חשבון – "מור ראובן" עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רלוונטי.

פתיחת חברה בע"מ – ייעוץ, ליווי וייצוג

פתיחת חברה בע"מ מחייבת קבלת ייעוץ מסודר וליווי מומחים בהם רואי חשבון ועורכי דין. הסיבות לכך ברורות כי יש לבצע את כל המהלך בצורה מובנית ונכונה כולל מבחינת החוק למען הצלחתו, ובנוסף, לרשום אותה כהלכה ברשויות הנדרשות. חברה בע"מ מוגדרת כישות משפטית העומדת בפני עצמה. בעליה הינם בעלי מניות. אם קיים בעל מניות יחיד  אזי הוא הקובע את סדר התנהלות חברתו. הוא יכול לצרף שותפים נוספים ולהקצות להם מניות, כן, יכול לסחור במניות כרצונו ועוד. עורכי דינו אחראים על ניסוח תקנון חברה בו מוגדרים בו אלמנטים שונים כמו: שם החברה (יש לבחור שם שאינו מוכר ביחידה לרישום חברות במשרד המשפטים). בנוסף, מטרותיה, פרטים בדבר הון המניות, מידע על הגבלת אחריות של בעלי המניות, זכויותיהם וחובותיהם, אופי ניהולה ועוד. יתרון חשוב שבגללו רבים מקימים דווקא חברה הוא בעובדה שהאחריות הינה  מוגבלת לבעלי המניות. כאשר אינה עומדת בהתחייבויותיה אזי הבעלים מוגנים והנושים אינם יכולים לקבל חובותיהם מהם, אלא רק את הכספים או הנכסים הרשומים על שמה.

סיוע מרואי חשבון

הם מבצעים פרטיים טכניים נוספים כמו דיווח למס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ ובנוסף, יכולים להכין תכנית עסקית ראשונית להתחלת פעילותה כולל תכנית פיננסית וכלכלית, ללוות הלאה בניהול החשבונאי, בהכנת משכורות בהכנת דו"חות, מאזני בוחן, מאזנים שנתיים בייצוג מול הרשויות ועוד.

שירותים מקצועיים

משרד רואה חשבון – "מור ראובן" הינו בעל מוניטין ומומלץ לקבל ממנו שירותים מקצועיים עם יחס אישי. ברשותו ידע רב, ניסיון עשיר ותשתית משרדית המאפשרת לו מתן שירותים איכותיים. מנהלו ישמח להעמיד את יכולותיו וכישוריו לכל לקוח חדש נזקק.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

רעיון לעסק עצמאי

יש לכם רעיון לעסק עצמאי שאתם בטוחים שהוא בר ביצוע. הבעיה היא שהרעיון הזה, יחד עם התכניות של העסק, נמצא עמוק בתוך המגירה כבר לא מעט שנים. כעת אתם מרגישים

קרא עוד >>
סגירת תיק במס הכנסה

כל בעל עסק, מורשה או פטור, עסק קטן או גדול, בעל חברה או תאגיד, נדרש לפתוח תיק במס הכנסה. לאחר פתיחת התיק עליו להעביר דיווחים שוטפים באשר להכנסותיו והוצאותיו ובהתאם

קרא עוד >>
הגשת בקשה להחזר מס
החזר מס הכנסה

מה זה החזר מס הכנסה? החזר מס הכנסה, ניתן במצבים בהם עובד בין אם שכיר ובין אם עצמאי – שילם בשנה מסוימת מס בשיעור גבוה יותר ממה שהיה אמור לשלם על

קרא עוד >>