יש לא מעט אנשים שהרגע הזה של פתיחת עסק עצמאי הוא התגשמות חלום עבורם. יתכן והם למדו תחום מיוחד או מחכים כבר בקוצר רוח לחלוק עם קהל לקוחות את המוצרים או השירותים שהם מציעים. הם רוצים להיות מומחים בתחומם ושיהיו להם כמה שיותר לקוחות. לפני כל אלה יש כמה פעולות פרוצדורליות לבצע, חלקן בירוקרטיות מול רשויות המדינה על מנת שהעסק יהיה מוכר ותהיה לו האפשרות לפעול בצורה מוסדרת וחוקית. בישראל מוכרים כמה סוגים של עסקים וחשוב להכיר אותם על מנת לדעת איזה סוג של עסק מתאים לתחום העיסוק המדובר או למחזור ההכנסות הצפוי ממנו.
מה צריך לעשות לשם פתיחת עסק עצמאי?
המשמעות של הפעולות הנדרשות לביצוע היא בעצם הודעה לרשויות המדינה, לרבות רשויות המיסים על תחילת הפעילות של העסק כנותן שירותים ומכניס כספים. הרשויות צריכות לקבוע את גובה תשלומי המיסים שהעסק יידרש להם וכמובן להכיר בו כמקום שמעסיק עובדים. פתיחה של עסק שלכם אם כך, קשורה לפנייה למוסד לביטוח לאומי, למע"מ ולמס הכנסה. בעת הפתיחה ייקבע גובה התשלומים למוסד לביטוח לאומי ולמס הכנסה ואפשר יהיה לשאול את פקידי המוסדות שאלות חשובות שכדאי לדעת לפני שהעסק מתחיל לפעול. בין אם מדובר בעסק קטן ובין אם יהיה זה עסק בינוני או גדול מומלץ שאת פתיחתו ילווה איש מקצוע.
החלום של הקמת עסק
אנשים רבים מחפשים את הדרך המתאימה להם ביותר להפסיק להיות משועבדים כשכירים למקום עבודה ולהיות המנהלים של עצמם. פתיחה של עסק היא הפתרון לכך ויש מגוון רחב של נושאים או תחומים שבהם כל אדם יכול למצוא במה הוא טוב ולהציע שירותים או מוצרים למכירה לקהל הלקוחות. חשוב מאד לבצע את פתיחת העסק בצורה מסודרת ונכונה על מנת שכל ההפעלה של העסק תהיה חוקית ותעמוד בדרישות של מוסדות המדינה ורשויות המיסים.
מתעניינים בליווי מקצועי בעת פתיחת עסק עצמאי? פנו אל משרד רו"ח מור ראובן, עם ניסיון של מעל 40 שנה בתחום וקבלו את המעטפת המקצועית הנדרשת לכם.